Kinderkoor De Regenboog treed op in de Dorpskerk in Poortugaal.
Kinderkoor De Regenboog treed op in de Dorpskerk in Poortugaal. Foto:

Zomerconcert van De Regenboog

Door Astrid Potuijt

POORTUGAAL - Kinderkoor De Regenboog geeft op 26 juni een zomerconcert in de Dorpskerk in Poortugaal. Deze keer werken zij samen met jeugdkoor Zamariem uit Nootdorp. Het is de eerste keer weer na ruim twee jaar, dat de kinderen voor publiek optreden.

,,In december hebben we nog een livestreamconcert gegeven", vertelt Mirjam Meyboom. ,,Maar zonder publiek is dat toch heel anders voor de kinderen. We zijn blij dat we weer mensen kunnen uitnodigen. En iedereen is welkom. We zingen twee liederen samen met het Zamariem en daarnaast zingen beide koren hun eigen repertoire."

De samenwerking met Nootdorp kwam tot stand omdat Rob de Jong jarenlang dirigent van het koor Relight uit Poortugaal is geweest. Tegenwoordig geeft hij leiding aan Zamariem. Waarschijnlijk kan De Regenboog in het nieuwe seizoen ook een keer in Nootdorp optreden.

Voorafgaand en tijdens de pauze van het concert worden er pennen, houten regenbogen, koeken en snoep verkocht. Daarnaast kan men de naam van een regenboog-eenhoorn raden en staat er een spaarvarken waar een donatie in gedaan kan worden. ,,Deze keer zamelen we geld in voor een kerk in Hongarije waar ze vluchtelingen uit Oekraïne helpen", vertelt Mirjam verder. ,,Een vriendin van mij komt uit Hongarije en heeft contact met het questhouse dat bij de kerk hoort. De kerk bekostigd alles zelf en daarom willen wij ze graag helpen. De PKN kerken in Albrandswaard gaan nog meer acties op touw zetten voor dit goede doel."

Kinderkoor De Regenboog bestaat in september alweer 24 jaar. Op dit moment kent het koor veertien leden. Drie daarvan gaan na de zomervakantie naar de middelbare school, waardoor ze gaan stoppen. ,,De meeste van hen zijn jarenlang lid geweest", zegt Mirjam. ,,Een van de jongens kwam hier binnen toen hij vijf jaar was. En je ziet ze echt groeien, mooi om te zien. We leren ze vanaf het begin om in de microfoon te zingen."

Miracle is 12 jaar en samen met zijn broertje lid van het kinderkoor. ,,Ik vind het erg leuk om te zingen en heel jammer dat ik er mee ga stoppen. maar als ik op de middelbare school zit heb ik geen tijd meer om op woensdagmiddag te repeteren", vertelt hij. ,,Het samen zingen vind ik leuk, thuis zing ik enkel als ik alleen ben. Niet voor anderen ofzo." Hij lacht. ,,Voor dit concert heb ik drie, nee vier solo's. Zenuwachtig ben ik niet. Ik vind het gewoon leuk."

Na het concert begint meteen de zomervakantie voor de koorleden. Op 31 augustus is de eerste repetitie weer. Het zomerconcert op 26 juni begint om 14.30 uur. Kerk open om 14.15 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.