Impressie van de semi-permanente woningen.
Impressie van de semi-permanente woningen. Foto:

Opvang vluchtelingen

ALBRANDSWAARD – Het rijk doet een klemmend beroep op gemeenten voor kort, middellang en langer verblijf te voorzien in huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne. Het rijk verwacht dat onze regio gezamenlijk voor 3.750 personen huisvesting moet realiseren voor langer verblijf. 

Nabij RWA
Ook de gemeente Albrandswaard is gevraagd om opvangplekken voor deze vluchtelingen te realiseren. Deze vraag betrof zowel acute noodopvang als langere termijn opvang. Onder langer verblijf wordt verstaan vier jaar. Voor huisvesting voor langer verblijf heeft Albrandswaard het plan 16 semi permanente woningen voor ongeveer 60 vluchtelingen uit Oekraïne op de locatie nabij het G.J. Rooimanspad en het terrein van korfbalvereniging RWA.

Omwonenden
De direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd en zijn uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Voor de andere inwoners van de wijk volgt een latere gelegenheid.

Huisvesting eigen inwoners
Op het moment dat het gebruik van de semi-permanente woningen door Oekraïense vluchtelingen eindigt bestaat de mogelijkheid de woningen vervolgens in te zetten voor huisvesting van eigen inwoners.

De gemeenteraad maakt op dat moment opnieuw een afweging of ze het gebruik van deze woningen wil voortzetten.