De Telefooncirkel heeft voornamelijk een controlefunctie.
De Telefooncirkel heeft voornamelijk een controlefunctie. Foto:

De Telefooncirkel; een veilig idee

ALBRANDSWAARD - De Telefooncirkel bestaat uit een groep mensen van verschillende leeftijden, vaak alleenstaand, die elkaar dagelijks op een vast tijdstip per telefoon spreken. Het zijn korte gesprekken om gewoon even contact te hebben, binnen 30 minuten worden 10 tot 12 gesprekjes gevoerd. Deze contactmomenten gaan ??k door tijdens de weekenden en op feestdagen. De Telefooncirkel heeft voornamelijk een controlefunctie. Er wordt bewaakt of men goed is opgestaan. Daarnaast neemt het bij veel deelnemers een stukje eenzaamheid weg. Door de dagelijkse telefooncontacten, worden sociale contacten onderling gestimuleerd. 

Veelal ontstaan er uit die telefonische contacten vriendschappen en activiteiten. De deelnemers en vrijwilligers hebben de mogelijkheid elkaar eens per 12 weken live te ontmoeten in Het Lokaal.

De Telefooncirkel is er voor alle inwoners van Albrandswaard die behoefte hebben aan regelmatig contact. Bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen omdat men minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door leeftijd, handicap of ziekte of omdat men een klein netwerk heeft. 

Mocht men een keer de telefoon niet opnemen, dan worden mensen uit het netwerk ingeschakeld die een sleutel hebben om polshoogte te gaan nemen.

Iedere dag een kort telefoongesprekje is voor veel mensen héél belangrijk. Wie deel wil nemen aan een van de Telefooncirkels, kan contact opnemen met Welzijn Albrandswaard via 010-5018322.