Beoogd wethouders Albrandswaard bekend

ALBRANDSWAARD – De wethouders voor de komende bestuursperiode zijn bekend. Richard Polder (EVA) en Mario Bianchi (VVD) en Mieke van Ginkel (CDA) zijn namens hun partij beoogd wethouder. Op 13 juni 2022 worden zij tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

Op 22 mei rapporteerde informateur/formateur Thomas van der Knaap aan de gemeenteraad zijn bevindingen over de vorming van een nieuw college. Gebleken is dat het niet mogelijk was om met EVA, VVD, CDA en GL/PvdA een college te vormen. 

Marielle Vergouwe (fractievoorzitter EVA) heeft vervolgens de formatie voortgezet en een college gevormd bestaande uit de partijen EVA, VVD en CDA.

Op 13 juni spreekt de gemeenteraad van Albrandswaard tijdens een openbare raadsvergadering over het raadsakkoord voor de periode 2022 - 2026. Met het raadsakkoord kiest de gemeenteraad voor een nieuwe manier van werken. Na vaststelling in de gemeenteraad zal het nieuwe college van burgemeester en wethouders het raadsakkoord uitwerken in een college-werkprogramma.


Bingo Boerderijtje

In het Boerderijtje wordt elke derde woensdag tussen 14 en 16 uur bingo gespeeld. Op 15 juni er weer bingo, een kaart voor negen rondes kost 5 euro inclusief koffie/thee, aanmelden bij Welzijn Albrandswaard, 010-5018322 t/m 13 juni. 

De rest van de maand is er op dit tijdstip een handwerkclub, waar ook spelletjes kunnen worden gedaan zoals rummikub en kaarten. Houdt u niet van spelletjes maar wel van een praatje en een kopje koffie of thee, dan is men welkom op dinsdag, woensdag, donderdag van 10 tot 12 uur en om de zaterdag op de volgende dagen: 18 juni en 2 + 16 + 30 juli en 13 + 27 augustus. 

Voor meer informatie over ouderen-activiteiten: Ouderenadviseur Yvonne Schults, 010-5018322.