De Week van de Jonge Mantelzorger

ALBRANDSWAARD - Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus of grootouder. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. 

Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Albrandswaard worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Mantelzorg Welzijn Albrandswaard.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. 

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en hen zichtbaar te maken. In Albrandswaard kunnen kinderen/jongeren van 12 tot 18 jaar deelnemen aan het kamp voor Jonge Mantelzorgers op 3,4 en 5 juni. Voor de jongere kinderen van 5 en met tot 12 jaar wordt er een zomerspeeldag gehouden op 11 juni.

Informatie en inschrijven kan via mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl 

Mantelzorg Welzijn Albrandswaard
Mantelzorg Welzijn Albrandswaard ondersteunt mantelzorgers van alle leeftijden. Men kan terecht voor advies, ondersteuning en informatie. Daarnaast organiseren zij ook informatieve bijeenkomsten, workshops, ontspanningsdagen en bijeenkomsten voor mantelzorgers.

Ook jonge mantelzorgers kunnen bij hen terecht voor vragen, ondersteuning en activiteiten.

Mantelzorg Welzijn Albrandswaard, Stationsstraat 10, Rhoon, 010 - 5018322.


Vrijwilliger receptie gezocht

ALBRANDSWAARD - Welzijn Albrandswaard is op zoek naar een vrijwilliger voor achter de receptie op oproepbasis. Het gaat om het invallen op een ochtend (9 tot 12 uur) of een middag (12 tot 15 uur) tijdens de vakantieperiodes, maar mogelijk ook voor een langere tijd.

De taken zijn onder andere telefoon opnemen, cliƫnten verwelkomen, inplannen van digitale afspraken en licht administratieve werkzaamheden.

Wie enthousiast en klantvriendelijk is en goed met een computer overweg kan, kan mailen naar info@welzijnalbrands
waard.nl of bellen met 010-5018322.