INGEZONDEN

GL/PvdA teleurgesteld over wending formatie

In De Schakel van 25 mei staat een bericht over de formatie van het college van B&W van Albrandswaard. Hierin staat dat het EVA, VVD, GL/PvdA en CDA niet is gelukt een gezamenlijke invulling te geven aan vernieuwing en kwaliteit. De formateur heeft daarom zijn opdracht daarom teruggegeven aan de fractie van EVA.
Deze weergave is niet compleet. Uit het volledige rapport van de formateur (via www.albrandswaard.nl) is namelijk te herleiden dat het voor bepaalde partijen meer om mensen ging dan om inhoud. GL/PvdA is namelijk door enkele partijen verzocht tot het voorstellen van een andere kandidaat-wethouder.
In het belang van de gemeente hebben wij als GL/PvdA uiteindelijk deze stap gezet. Hierbij gaven wij nadrukkelijk aan verder te willen met het advies van de formateur om een brede coalitie te vormen met EVA, VVD, GL/PvdA en CDA. Maar nog voordat wij onze nieuwe kandidaat konden voorstellen, heeft de VVD kenbaar gemaakt af te willen zien van het vormen van een college met GL/PvdA.

Wij blijven achter met het gevoel dat blijkbaar niemand van GL/PvdA de VVD kan bekoren en dat er een blokkade is op ons als partij. Jammer dat de VVD zich blijkbaar de ruimte permitteert om zo te handelen, zelfs na twee verloren verkiezingen. Maar nog teleurstellender is dat het erop lijkt dat EVA, de zelfbenoemde partij van bestuurlijke vernieuwing, hierin meegaat. Natuurlijk zal GL/PvdA zich in de gemeenteraad blijven inzetten voor een groener en socialer Albrandswaard. Maar dat hadden we graag ook in het college gedaan.

De fractie GL/PvdA


Reactie VVD

VVD Albrandswaard heeft het - niet volledige - bericht tot zich genomen. We willen hier niet op reageren omdat wij vinden dat je met elkaar in gesprek moet gaan en niet via de media moet communiceren. Hier wil de VVD Albrandswaard het bij laten.

Fractie VVD Albrandswaard