Opening Informatiepunt in Bibliotheek Aanzet

,,De gemeente, zorgverzekering, de Belastingdienst. Ze hebben allemaal websites waarop men aanvragen en andere online formulieren moet invullen. En dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Heb je bijvoorbeeld vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig”, vertelt Noelle Ingeveldt van bibliotheek Aanzet. ,,Wachtwoorden wijzigen, FaceTimen of een WiFi-verbinding maken? Ook met vragen over computers en internet kan men in de bieb terecht. Hier weten ze precies welke cursussen er zijn om beter (en veiliger) te leren werken met je telefoon, tablet, e-reader, laptop of sociale media.” 

Noelle houdt vanaf 30 mei spreekuur voor vragen over het regelen van digitale zaken. Elke maandag van 10 tot 12 uur in bibliotheek De Boekenstal in Poortugaal.
De toegang is gratis, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.


Kampvuur bij de ijsbaan

POORTUGAAL – Op de IJsbaan Aan de Albrandswaardsedijk 64 in Poortugaal wordt een kampvuur gehouden op 3 juni van 19 tot 21.30 uur.
Het kampvuur is voor iedereen die een verhaal wil delen en wil luisteren naar andere verhalen.
Kosten 10 euro.