Het kampioenschap werd groots gevierd.
Het kampioenschap werd groots gevierd. Foto:

sv Poortugaal JO11-1 Kampioen

POORTUGAAL - Na eerder al in de eerste fase het kampioenschap behaald te hebben, zou een overwinning en een tweede kampioenschap een bekroning zijn van een fantastisch seizoen voor de spelers van de JO11-1 van sv Poortugaal in de hoofdklasse E. Vroeg in de wedstrijd kwam Poortugaal op een 0-2 voorspong door doelpunten van Dylan en Jayden tegen Banlieu in Rotterdam Noord. De tegenstander zette een tandje bij, maar door uitstekend keeperswerk van Cas bleef zijn doel schoon. Voor rust lukte het Banlieu echter wel de aansluitingstreffer te maken.
Banlieu drong na de pauze aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het Poortugaal dat op 1-3 voorsprong kwam door een uitstekend doelpunt van Dylan. Maar Banlieu gaf zeker niet op en verdiende op basis van het spelbeeld meer. Terecht kwamen zij terug in de wedstrijd: 2-3. De spanning was enorm en de duels werden feller maar de jonge scheidsrechter hield het hoofd cool.

Laatste mini pauze en nog een paar aanwijzingen van trainer Remon den Ouden om de gewenste en noodzakelijke overwinning te behalen. Kort op de bal zitten en zo snel mogelijk na veroveren van de bal de spits bereiken was het devies. In de 20e minuut een splijtende pass van Sam op Jayden, met een mooie slalom en zijn snelheid benuttend was daar de bevrijdende 2-4 van de Poortugaalse topscorer. De vreugde bij de spelers, staf en de meegereisde aanhang was groots. De goal gaf een enorme boost en ze waren plotseling van alle spanning verlost. Banlieu boog het hoofd en uiteindelijk liep Poortugaal uit naar een geflatteerde 2-7. Het kampioenschap werd groots gevierd.