Gezondheidsspreekuren

ALBRANDSWAARD - De eerste Gezondheidsspreekuren in De Boekenstal en Het Boerderijtje waren een succes. Mensen kwamen spontaan binnen om hun bloedsuiker te laten testen of bloeddruk te laten meten en vragen over hun gezondheid te stellen. Daarnaast gingen zij in gesprek met de ouderenadviseur. Dit kost allemaal niks en wordt georganiseerd door de wijkverpleegkundigen van Aafje en Argos en Welzijn Albrandswaard. 

Vanaf mei zullen voortaan elke eerste dinsdag en eerste vrijdag van elke maand gezondheidsspreekuren worden gehouden. Tijdens deze inloopspreekuren kan men zonder afspraak terecht. 

Op 3 juni is het gezondheidsspreekuur van 14 tot 15 uur in Ontmoetingscentrum Het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon.
Op 7 juni van 11 tot 12 uur in wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

Ook voor vragen over gezondheid, gewicht, mantelzorg, technische e-zorg hulpmiddelen, ouderenactiviteiten, WMO, of aanvragen huisbezoek. Men kan ook een bloeddruk- en bloedsuikermeting laten doen 

Ook komen er thema’s aan bod zoals ondervoeding bij ouderen, vochttekort, valpreventie en loophulpmiddelen en hoe men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Voor vragen 010-5018322. 


High tea voor mantelzorgers

ALBRANDSWAARD - Op donderdag 12 mei werden de deelnemers van de Contactgroep “Vergeet me niet” verwend met een heerlijke High Tea in restaurant Abel. De contactgroep, speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie, kreeg deze High Tea aangeboden in het kader van het Project Dementievriendelijke gemeente. Het doel van deze middag, namelijk even ontspannen en even uit de zorg, was goed geslaagd. Er werd genoten van de heerlijkste sandwiches, scones, hartige hapjes en zoete lekkernijen en natuurlijk van elkaar.


Signeersessie Bert Euser

HOOGVLIET - Bert Euser zal op 28 mei tussen 12 en 14 uur zijn boeken signeren bij Primera in Hoogvliet. De volgende boeken van Euser zijn verkrijgbaar: Zijn nieuwste boek: ‘De eerste kogel is voor Daan' en ‘De zeven mannen van Het Sluisje' en ‘Beschimmeld Brood en Dichte Gordijnen'. Primera Hoogvliet, Middenbaan Noord 192.