INGEZONDEN

Sleutelbos zoek

Vanmiddag, maandag 23 mei rond 12.05 uur, ben ik mijn sleutelbos met 2 sleutels en een lichtgrijs aapje eraan verloren op de weg van de Portlandsebaan in Rhoon-Portland, naast de parkeervakken schuin tegenover bushalte Regenboog. Ter hoogte van huisnummers: 126 -134).

Contact via de mail: toelvaga@gmail.com of SMS: 0643219961.


Ontvang hen hartelijk

Donderdag 19 mei in De Schakel een bericht over opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.
Ik ben blij met het aanbod van de eigenaar van het kantoorpand die dit beschikbaar stelt voor acute noodopvang, maar verdrietig over de reactie van de bewoners van de Kleidijk die hier niet blij mee zijn.

De vluchtelingen zijn mensen als u en ik en stelt u zich eens voor dat er oorlog zou zijn of komt in ons eigen land: in Oekraïne dacht men immers ook dat dit nooit mogelijk zou zijn....... waar en hoe denkt u dan met uw gezin opgevangen te kunnen worden? Dan zou u immers ook gelukkig zijn met een veilig plekje?

Natuurlijk zullen hier makkelijke en enkele moeilijke vluchtelingen bij zitten, maar dat is ook exact zoals u nieuwe Nederlandse buren krijgt. Als u bedenkt wat deze mensen al voor verschrikkingen achter de rug hebben, is het logisch dat zij misschien soms een weinig overlast bezorgen, b.v. doordat zij nu eenmaal enkele andere gewoontes hadden in hun eigen land.

En wat denkt u dan exact voor last te hebben van deze mensen, die met zijn allen in één kantoorpand wonen? Zij zullen elkaar in eventuele moeilijke situaties dus graag willen en kunnen helpen. Het is ook al gebleken dat op diverse plaatsen elders in het land (b.v. Drenthe: Oranjestad, waar door de opvang van vluchtelingen de bevolking in één klap meerdere malen - en dat is in Albrandswaard bij lange na niet het geval- vergroot werd) men eerst in opstand kwam, maar later moest bekennen dat het juist heel aardige en vriendelijke buren waren. Later, toen zij weer weggingen, vond men dat zelfs heel jammer!

Veruit de meeste Oekraïners die hier komen, willen graag zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren en onze gewoonten leren kennen.
Ontvang hen daarom liever hartelijk dan dat u moeilijk gaat doen!


Gerda Vogelzang