Dag van het Kasteel

RHOON - Komende editie van Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

Ook kijken ze naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij en ook in 2021 maakten we rampzalige tijden mee door corona en door de overstromingen die vooral Limburg troffen. Zijn er parallellen met het Rampjaar 1672? Het ene Rampjaar is het andere niet, of toch wel?

Er is deze dag van alles te doen in Het Kasteel van Rhoon. Zo zijn er rondleidingen en is er een markt met brocante en zelfgemaakte kunst. Vereniging Neptunus zal met modelboten op schaalmodel in de kasteelgracht varen, voor de kleinste kinderen is er de theatervoorstelling ‘De Ridder zegt Nee’ tussen 12 en 13 uur en 14 en 15 uur.
Er worden ook rondleidingen in de tuin en het kasteelbos gegeven, en tussen 12 en 16 uur kan men bublleballen. In een grote plastic bal huppelend en springend scoren.
Tussen 11 en 17 uur is op de Klokkezolder een tentoonstellingen van hedendaagse schilderijen en glaswerk van Thea Figee en Gertjan Scholte-Albers.
Er is muziek en uiteraard volop eten en drinken te verkrijgen.

Bekijk het volledige programma via www.deschakelal
brandswaard.nl.

Meer achtergrondinformatie via https://dagvanhetkasteel.nl.


Dick Roelse in Steevast

ALBRANDSWAARD - Hetty Landman en Piet Vermeulen praten zondag 28 mei vanaf 13 uur in het radioprogramma Steevast op Zondag van RTV Albrandswaard met Dick Roelse. Roelse is al lange tijd verbonden aan de omroep als presentator, redacteur, cineast, filmer, websitebeheerder en nog vele andere zaken. Met Dick wordt teruggekeken op de groei en de ontwikkeling van de lokale omroep.

Van 12 tot 13 uur hoort men actualiteiten uit de regio, aangevuld met mooie muziek en het maandelijkse Groen praatje met de gebroeders Groen.

www.rtvalbrandswaard.com