Semi-permanente woningen voor Oekraïners

ALBRANDSWAARD - In de commissievergadering Beraad en Advies Welzijn, werd maandagavond 23 mei gesproken over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Reeds eerder werd bekend dat er op dit moment een pand aan de Kleidijk wordt omgebouwd om vanaf volgende week 40 mensen onderdak te bieden. Ook worden er circa 60 personen opgevangen in leegstaande woningen in de Schutskooiwijk. Omdat deze oplossingen voor maximaal anderhalf jaar gelden en er nog geen idee is hoelang er opvang nodig is, werd er tijdens de vergadering gesproken over 16 semi-permanente woningen.

Gemeentesecretaris Hans Cats gaf een beeldvormende presentatie aan de gemeenteraad. De woningen zouden in eerste instantie voor vluchtelingen uit Oekraïne zijn. Maar als dat niet meer nodig is, kunnen ze onderdak bieden aan starters of ouderen in de gemeente. Als laatste worden statushouders genoemd die onderdak nodig hebben.

De 16 semi-permanente woningen zouden tien jaar blijven staan, maar kunnen twintig tot dertig jaar mee. Na tien jaar kunnen ze dan bijvoorbeeld verkocht of verplaatst worden naar een andere locatie.
De locatie waar nu over gesproken wordt is tegenover korfbalvereniging RWA aan de Landweg in Poortugaal.

Lees verder op pagina 5.