De verdediging van sv Poortugaal kiest positie.
De verdediging van sv Poortugaal kiest positie. Foto:

Onnodige nederlaag sv Poortugaal

POORTUGAAL - sv Poortugaal speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Beide teams wisten voor de wedstrijd al dat ze niet meer om prijzen streden.

De wedstrijd begon niet al te best voor de thuisploeg. De door Tasman gesponsorde wedstrijdbal lag na 5 minuten al in het net achter doelman Dyron Bijl, toen een schot op doel slim van richting werd veranderd. Na 20 minuten was er een dubieuze corner voor Achilles Veen. De bal werd knap binnen gekopt en stuiterde achter de doellijn 0-2.
Het bracht de mannen van trainer Peter Klomp even van slag. Een mooi kans voor een thuistreffer werd helaas niet benut. Sven Breukhoven miste de strafschop. De tegentreffer viel alsnog toen Rick Nieuwveld die 5 minuten voor rust wel op een knappe wijze afrondde.

In minuut 68, waarin trainers traditioneel wisselen, kwam Bjorn Wagenaar in de ploeg. In die fase ontstonden er wederom grote kansen op de 2-2. Toch bleef die nog altijd uit.

De slotfase naderde en het spel van beide ploegen werd wat rommeliger. Dat leidde tot wat onbezonnen acties. Een goede aanval van sv Poortugaal via Smally Lake. Eigenlijk was er geen direct belang, toch wilde geen van beide ploegen punten inleveren. Zou de slotfase sv Poortugaal nog iets opleveren? Dat bleek niet het geval. Een van de zeldzame kansen van Achilles Veen werd in de 90e wel benut: het werd 1-3. Kortom: een onnodige nederlaag voor de blauw-zwarten.

Aanstaande zaterdag speelt sv Poortugaal om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen vv Spijkenisse.