Inloopspreekuur computerhulp

ALBRANDSWAARD - ,,Heeft u problemen met uw computer-, tablet of smartphone en heeft uw netwerk geen tij d om u hiermee te helpen? Geen paniek, het inloopspreekuur van Seniorweb is geopend”, vertelt Aad Stortenbeker, coördinator. ,,Zowel in Poortugaal als in Portland is iedereen van harte welkom op dit spreekuur, waar de vrijwilligers van Seniorweb uw vragen op helpen lossen. Hebt u bijvoorbeeld een probleem met het bijwerken van uw QR-code van de corona-check-app met de laatste booster, loopt er iets vast of heeft u net een nieuwe tablet, smartphone of computer, dan kunnen zij u helpen.”

Seniorweb geeft ook beginnerscursussen. In de Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal op maandag tussen 9.30 en 12 uur en in Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 in Rhoon-Portland op donderdag van 9.30 tot 12 uur. Seniorweb vraagt een tegemoetkoming in de kosten van 2 euro per uur en de koffie of thee kost 50 cent. 

Het inloopspreekuur is voor alle inwoners van Albrandswaard. Voor meer informatie kan men bellen met coördinator van het leercentrum Albrandswaard, Aad Stortenbeker, 06 24 24 84 88 of Welzijn Albrandswaard, 010-5018322. Seniorweb.nl biedt ook PC Hulp via internet, per telefoon of hulp aan huis. En men kan ook bij hen terecht voor een computer APK. Deze diensten van Seniorweb.nl zijn alleen beschikbaar voor leden van Seniorweb. Lid worden kost 35 euro per jaar.


Eetbare bloemenwandeling

RHOON - In mei zijn er eetbare bloemenwandelingen op boerderij De Buytenhof. Onder begeleiding van wildplukexpert Judith Stivaktas leert men in 1,5 uur veel over eetbare bloemen. Tijdens de wandeling plukt men zelf, wordt er bloementhee en bloemenboter gemaakt en worden de bloemen verwerkt in de lunch. Loop mee op zaterdag 21 mei om 12.30 uur en dinsdag 24 mei om 11 uur. Kosten 45 euro. Aanmelden via www.
debuytenhof.nl.