Het is volop lente op De Buytenhof.
Het is volop lente op De Buytenhof. Foto:

Vrijwilligers gezocht bij De Buytenhof

RHOON - Op boerderij De Buytenhof is deze maand een heleboel te zien en te beleven. Blikvanger van het seizoen is de moestuin, die dit jaar wordt omgevormd tot een ware beleeftuin. Er groeien duurzaam geteelde groenten en vanaf half juni kunnen boerderijgasten er zelf een mooi boeketje veldbloemen komen plukken.
Alex de Keijzer is moestuincoördinator en vertelt: ,,In de moestuin werken wij dit jaar voor het eerst met permacultuur, een ecologisch duurzame manier van telen. Kunstmest gebruikten we in de moestuin van De Buytenhof sowieso al niet, maar ploegen hoort bij deze vorm van tuinieren ook tot het verleden. Zo laten we het bodemleven intact en bewerken we onze kleigrond op een duurzame en natuurvriendelijke wijze.”

Vorig jaar is er een prachtig tuinontwerp gemaakt. De nieuwe beleeftuin bevat bloem- en groenteperken met organische, boogvormige structuren, spannende doorkijkjes en (in de toekomst) sierlijke pergola’s. Er komt een klein buitentheater en een blote voeten pad. Vanaf half juni start ook de bloemenzelfpluk weer. Boerderijgasten kunnen een schaartje ophalen, zelf een mooi boeket plukken en dit afrekenen in de boerderij winkel. ,,Om één en ander zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn wij nog hard op zoek naar vrijwilligers die ons welkomstteam willen komen versterken. De sfeer hier is top en als vrijwilliger leer je veel over het nieuwe tuinieren.”

Wie het leuk vindt om als gastvrouw of gastheer te komen helpen in de bloemenpluktuin of mee wil werken op de boerderij kan contact opnemen met Joëla Overmeer via vrijwilli
gerswerk@debuytenhof.nl.