Vervolg voorpagina

Acute noodopvang

Kleidijk
De eigenaar van een kantoorpand aan de Kleidijk 35 heeft voor een periode van 1,5 jaar ruimte aangeboden voor vluchtelingen uit Oekraïne. In het leegstaande kantoorpand kunnen na verbouwing ongeveer veertig vluchtelingen terecht. Naar verwachting zal dit binnen zes tot acht weken zijn. De verbouwingskosten worden volledig vergoed door het Rijk. De direct omwonenden van deze locatie zijn door de gemeente hierover geïnformeerd.

Schutskooiwijk
In de Schutskooiwijk komen tot medio 2023 twintig woningen beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. Komend weekend worden hier de eerste vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest. In totaal kunnen in de woningen in de Schutskooiwijk tussen de 40 en 80 mensen worden gehuisvest. Omwonenden zijn vorige maand hierover met een brief geïnformeerd.

Voor acute noodopvang en kort verblijf (minder dan drie maanden) van vluchtelingen is het Centrum in Rhoon voorlopig beschikbaar. In totaal verblijven op dit moment 36 vluchtelingen uit Oekraine in Albrandswaard. Hiervan verblijven 19 vluchtelingen bij gezinnen in Albrandswaard.


Activiteiten Boerderijtje

Men is van harte welkom voor een kopje koffie of thee in Het Boerderijtje op dinsdag, woensdag, donderdag van 10 tot 12 uur en om de zaterdag op de volgende dagen: 21 mei en 4 + 18 juni en 2 + 16 + 30 juli en 13 + 27 augustus.
Vanwege te weinig deelnemers stoppen de koffie-middagen op maandag in het Boerderijtje tot na de zomer.
Op dinsdag kan men ook naar de Miniaturenclub van 10 tot 13 uur, op woensdag en donderdag is er kaarten maken van 10 tot 12 uur. Bij de Handwerkclub op woensdag van 14 tot 16 uur kunnen ook spelletjes worden gedaan en wordt elke derde woensdag bingo gespeeld van 14 tot 16 uur, kaart 5 euro, aanmelden bij Welzijn Albrandswaard, 010-5018322.

Op donderdag is er een Schaaksoos van 13.30 tot 16 uur (niet op Hemelvaartsdag en de maanden juli en augustus). Voor meer informatie over ouderen-activiteiten: Yvonne Schults, 010-5018322.