Fietstocht Brielse Meer

REGIO - Op zondag 22 mei houdt fietsvereniging TC Barrhopoort een prachtige fietstoertocht onder de rook van Rotterdam. Iedereen is welkom bij deze tocht, lid of geen lid, racefiets of niet. Vanaf het clubhuis kan men twee routes kiezen. De 75 kilometer maakt een mooie lus naar Zuidland langs de Bernisse. De route van 125 kilometer gaat door naar Oostvoorne en maakt een extra lus langs het slufterdepot op de Maasvlakte.

Startlocatie het clubhuis op Sportpark de Doorbraak aan de Zuider Carnisseweg 103 in Barendrecht. Er kan gestart worden tussen 8 en 9 uur voor de 125 km en tussen 8 en 10 uur voor de kortere afstand. De kosten zijn 3 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor niet-NTFU leden voor de 75 km. Voor de lange route komt hier nog een euro bij.

De routes zijn volledig uitgepijld met bordjes, zodat men kan genieten van de mooie omgeving. Inschrijven voor de tocht kan in het clubhuis. Er is geen voorinschrijving. Alle informatie is ook te vinden op www.barrhopoort.nl. voor vragen mail naar info@barrhopoort.nl.

Beach Party

ALBRANDSWAARD - Jongerenwerk Albrandswaard houdt op 27 mei een beachparty voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Dresscode: Zomerse kleding. Entree 3 euro. Van 19 tot 20.30 uur in Het Lokaal. Kaartjes via www.nowonlinetickets.nl.

Sleutelkastjes maken

ALBRANDSWAARD – Jongerenwerk houdt een workshop sleutelkastjes maken voor kinderen van tien tot en met dertien jaar in Het Lokaal op 18 mei van 15 tot 17 uur. Entree 3 euro. Aanmelden via: www.jongerenwerkalbrands
waard.nl.

Alzheimercafé

ALBRANDSWAAD - Op 3 mei werd het Alzheimercafé gehouden in De Boekenstal. Er waren 34 gasten die luisterden naar een gesprek tussen gespreksleidster Klazina, Jolanda van Argos en Sandra van Dagbesteding De Toekomst. Het thema van de avond was 'zinvolle dagbesteding'. De sfeer was prima, mensen praatten onderling over hun ervaringen en er konden boeken over dementie worden geleend. Elke eerste dinsdag van de maand is er een Alzheimercafé, de volgende is op 7 juni met als thema: dementie en muziek. Aanmelden niet nodig, binnenlopen vanaf 19 uur.