Het koor heeft al twintig leden.
Het koor heeft al twintig leden. Foto:

Pop- en musical koor Switch Voices

ALBRANDSWAARD - Het nieuwe pop- en musicalkoor Switch Voices Albrandswaard is op 6 april opgericht. Inmiddels heeft het twintig enthousiaste leden.
Meer zangers/zangeressen zijn welkom. Er wordt geen maximum leeftijdsgrens gehanteerd.
Het koor repeteert op woensdagavond van 20 tot 22 uur in de Don Bosco school aan de Havendam 4 in Rhoon.

Het koor zingt zonder gebruik te maken van notenschrift. De koorleden ontvangen digitaal de individuele stemgroepen die door professionals zijn ingezongen. Door de leden zelf wordt bepaalt welke stem men in een song graag wil gaan zingen en gaat deze vervolgens thuis of onderweg oefenen.
De meeste songs zijn 3- of 4-stemmig. Er is geen stemtest.
Het repertoire bevat songs van de jaren 60 tot heden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan songs van The Beatles, Abba, Maroon 5, Danny Vera, Krezip, Ed Sheehan, Coldplay, Robbie Williams en vele anderen.

Het koor is voornemens om zo’n drie keer per jaar een optreden te plannen. Het blijft dus vooral een sociale en gezellige bezigheid. Ze zingen dan op een festival of huren een theater af waar ze kunnen zingen. Tijdens een optreden kan iedereen dragen wat hij of zij wil zolang het in de kleuren wit, grijs of zwart is. Dat maakt het één geheel, terwijl iedereen zijn eigen identiteit behoudt.

Iedereen is welkom om eens een repetitie mee te maken. Meer informatie via www.switchvoices.nl - info@
vocaalregionaal.nl - 06 - 51505768.