Natuurvereniging bestaat 50 jaar

REGIO - Natuurvereniging De Carnisse Grienden viert zaterdag 14 mei het 50-jarig bestaan. Om dat te vieren worden verschillende activiteiten georganiseerd.
Er zijn rondvaarten over de Oude Maas, de eerste afvaart is om 12 uur. Ook zijn er rondleidingen en fiets- en wandelroutes door de grienden en de polders. Voor de kleinste jeugd is er een kabouterpadwandeling. Kinderen kunnen zich laten schminken, ook kunnen ze vogelhuisjes knutselen. Verder is er voorlichting over ontstaan en beheer van de grienden en geeft een imker demonstraties.

De activiteiten worden van 12 tot 16 uur gehouden in verenigingsgebouw De Kopstoof (nabij de Rhoonse jachthaven, tegenover het zwembad).

Eten met Pinksteren

RHOON - Op Pinkstermaandag 6 juni om 15 uur kan men in Ontmoetingscentrum Het Boerderijtje terecht voor een maaltijd. Het Boerderijtje is blij om na enkele jaren nu weer een maaltijd aan te bieden. De maaltijd wordt verzorgd door een cateraar. Men krijgt drie gangen voor 11 euro met koffie en thee toe. Drankjes zijn voor eigen rekening. Het menu bestaat uit: mosterdsoep, vispotje met aardappelgratin en trifle toe. Aanmelden via Welzijn Albrandswaard, 010-5018322. 

Gratis boeken 

POORTUGAAL - In de bibliotheek in wijkcentrum De Boekenstal kan men gratis boeken halen zonder lidmaatschap. Men mag de boeken houden of terugbrengen. De bibliotheek is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur. Ook kan men hier in de doos van Stichting Aap lege inktcartridges, oude tablets, telefoons en laptops inleveren, deze worden gerecycled.