sv Poortugaal tegen Zwaluwen.
sv Poortugaal tegen Zwaluwen. Foto:

Mooie overwinning sv Poortugaal

POORTUGAAL - Op een zonovergoten middag mocht sv Poortugaal zaterdag weer eens thuis spelen, deze keer niet tegen een vereniging die strijdt om promotie: Zwaluwen. Voorafgaand aan de wedstrijd nam de vereniging een indrukwekkende minuut stilte in acht voor het overleden erelid Leen Zevenbergen.

In de 17e minuut brak Smally leek door, waarbij hij op weg leek naar de openingstreffer. Hij werd echter tegen de vlakte gewerkt, waardoor de voorsprong er nog niet kwam. De scheidsrechter deed de overtreding slechts met een gele kaart af, waarvan er later nog meerdere zouden volgen.

Zeven minuten later creƫerde Zwaluwen voor zichzelf de eerste mogelijkheid. Het schot op doel ging echter voorlangs. Weer zeven minuten later was het wel raak, toen Smally leek een nieuwe mogelijkheid keurig afrondde: 1-0.

Het in het rood spelende Zwaluwen was amper bekomen van deze tegenslag toen sv Poortugaal opnieuw toeslag. De weer gevaarlijk opkomende Smally Lake liet de door Jordex gesponsorde wedstrijdbal toen door Claudio Santos Silva tegen het net schieten: 2-0.

De kopbal van Smally Lake, op een voorzet van Patrick Fernand, maakte 3-0. Dat was ook de eindstand. Het debuut van Samuel Hooi en van Tarik Amezian was naast de overwinning ook een positief aspect aan deze middag.

Aanstaande zaterdag speelt sv Poortugaal om 14 uur bij het Utrechtse DHSC.