Boek: Verhalen van de werkvloer

POORTUGAAL - Pamela Stark en Joop de Gelder hebben een boek geschreven. Joop is een begenadigd verteller en vertelde de afgelopen jaren talloze verhalen over het reilen en zeilen op de werkvloer in Antes aan zijn vrouw Pamela. Zet een verteller en een tekstschrijver bij elkaar en het kan bijna niet anders of het idee om een boek te gaan schrijven ontstaat.

Joop kwam in 1980 tegen alle verwachtingen in, als leerling verpleegkundige in dienst bij het toenmalige Deltaziekenhuis. 21 jaar werkte hij hier als psychiatrisch verpleegkundige en de laatste 21 jaar als avond-/nacht-/en weekendhoofd.

Pamela is tekstschrijver, eigenaresse van Tekst en beeld, voorheen Tekstbureau Albrandswaard. Zij schreef eerder twee boeken over orgaandonatie: De hele waarheid en Kop uit het zand.

De leidraad van het boek zijn in de eerste plaats de afdelingen waar Joop als verpleegkundige heeft gewerkt en in de tweede plaats de directies waaronder hij als Avond/nachthoofd fungeerde. Chronologisch wordt de ontwikkeling verteld van Maasoord tot Parnassia, doorspekt met hilarische, trieste en zeer informatieve verhalen uit de psychiatrie.

Informatie en bestellen boek: https://pamelastark.nl/boek-gekkenwerk


Open Podium Kasteel

RHOON - Na twee succesvolle, maar door covid-maatregelen beheerste edities, zal stichting Kasteel van Rhoon dit jaar voor de derde keer opnieuw het Open Podium Albrandswaard organiseren. De data zijn 3 juli en/of 28 augustus. De data zullen definitief worden naar gelang het aantal aanmeldingen.
Wie kan zingen, viool spelen, goochelen of een ander talent heeft, kan zich opgeven via de website. Jong of oud iedereen is welkom.
Groepen tot maximaal vijf personen kunnen plaats laten nemen op ons podium. Bij meer personen kan men eerst even contact opnemen met de organisatie. Meer informatie, toegangskaarten (10 euro inclusief consumptie) en opgeven via
www.stichting-kasteelvan
rhoon.nl/agenda.