Expositie leerlingen

RHOON - Het is alweer twee jaar geleden dat we ‘75 jaar bevrijding’ vierden. Kinderen van obs Valckesteyn hadden over dit thema in een kringgesprek over ‘oorlog/vrijheid/vrede’ gesproken en hebben daarna twee middagen gewerkt met de technieken houtskool, oostindische inkt, kleurpotlood en waterverf om daarna met hun kunstwerk in het kasteel te exposeren. Maar toen kwam helaas corona om de hoek kijken. 

Ze hebben twee jaar moeten wachten, maar nu gaat de expositie toch door te gaan. Inmiddels hebben ook leerlingen van de Julianaschool meegewerkt aan deze expositie. Bijzonder aan hun bijdrage is dat er met klei is gewerkt (ingestorte gebouwen) en met ribkarton (oorlog en vrede).
Middels kringgesprekken hebben de kinderen zich verder verdiept in het thema. Met in het achterhoofd de oorlog in Oekraïne lijkt deze expositie een extra lading te krijgen.

De opening is op 1 mei en de tentoonstelling is alle weekenden van 1 tot 20 mei geopend op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De toegang is vrij.

www.stichting-kasteelvan
rhoon.nl/agenda