Een dag vol met activiteiten bij Verse Grond.
Een dag vol met activiteiten bij Verse Grond. Foto:

Feestelijke opening Verse Grond

BARENDRECHT - Het afgelopen jaar is veel gebeurd op het terrein van Verse Grond, achter het NS-station. Het eerste zomerseizoen staat inmiddels voor de deur. Op zaterdag 14 mei kan iedereen komen ontdekken wat er allemaal te doen is op deze unieke plek in wording. Er is een uitgebreid programma samengesteld voor jong en oud.  

De aftrap van het zomerseizoen gevierd met meerdere (sport)activiteiten, kunst, livemuziek, food & drinks, workshops, spelletjes, een minimarkt en tours door het gebied.
De kas en het terras van Café Clementine zijn op deze dag de ontmoetingsplek. Speciaal voor de opening heeft chefkok Pascal Martens een mooi lunchmenu samengesteld. Vanaf 14 uur begint de livemuziek programmering met onder andere de Caribische band Banda Matatu, singer-songwriter Olivier Pesch en vinyl DJ doo-bop.

Er is een lifestylemarkt en er worden workshops gehouden, zoals een salsa workshop, foodworkshop fermenteren, workshop haardecoratie maken. Er is een wildplukwandeling en bezoekers kunnen met hun hond gratis een korte puppytraining volgen. Bij Padel Barendrecht en Rush World worden demo's gegeven. Verder kunnen bezoekers tafeltennissen, jeu-de-boulen en er is een kinderknutselhoek. Er worden ook diverse tours door het gebied gehouden.

Van 12 tot 22 uur. Gratis toegang. Op de website kan men zich aanmelden voor de workshops en vindt men het programma en de agenda. www.versegrond.nl