Weinig inbreng voor sv Poortugaal.
Weinig inbreng voor sv Poortugaal. Foto:

Weinig inbreng

POORTUGAAL - Na een paar moeizame wedstrijden trad een gehavend sv Poortugaal zaterdag aan tegen koploper Capelle. Op voorhand dus een lastige wedstrijd, mede door het gemis van Jordi Dekker en Bjorn Wagenaar.
De openingsfase was voor Capelle, waarbij de grootste kans voor de thuisploeg in de 73e minuut was toen Marlon Slabbekoorn op de paal schoot. Eigenlijk had het in het geel spelende sv Poortugaal weinig in te brengen. Uit een van de spaarzame aanvallen, waarbij een pass van Sven Breukhoven door Smally Lake in een assist op Rik Nieuwveld veranderde, kwamen de bezoekers uit Poortugaal wel op 0-1. Enkele minuten later dacht Capelle gelijk te maken, maar Olaf van der Sande scoorde vanuit buitenspelpositie.
De voorsprong van de op de ranglijst wat teruggevallen ploeg werd in de 49e minuut verdubbeld toen Claudio Santos Silva een grote kans prima benutte.
Evenlater, nadat beide ploegen volop hadden gewisseld, scoorde de koploper via Marlon Slabbekoorn wel: 1-2. In minuut 74 kwam Capelle zelfs op 2-2 door Marvin van der Made. Tot overmaat van ramp nam de thuisploeg nog eens drie minuten later brutaal de leiding via Lars Bosscha. Poortugaal zat niet bij de pakken neer en leek snel de 3-3 te scoren. In de scrimmage belandde de bal echter op de paal.

Aanstaande zaterdag ontvangt sv Poortugaal middenmoter Zwaluwen. Aanvang 14.30 uur.