Start formatie college

ALBRANDSWAARD - EVA (Echt voor Albrandswaard) gaat over tot formatiegesprekken met vertegenwoordigers van de fracties: EVA, VVD, GL/PvdA en het CDA over de vorming van een nieuw college. EVA heeft hiervoor Thomas van der Knaap gevraagd als formateur op te treden.
Op 11 april is Thomas van der Knaap namens de EVA de verkenning gestart naar mogelijke varianten van combinaties van partijen die met elkaar een college kunnen vormen dat uitvoering geeft aan het raadsakkoord. De afgelopen twee weken heeft van der Knaap diverse gesprekken gevoerd en daarvan nu zijn advies uitgebracht.
Het nieuw te vormen college moet uitvoering gaan geven aan het raadsakkoord. Voor de gemeente Albrandswaard is het voor het eerst dat zij kiest voor een raadsakkoord waar alle zeven partijen, vertegenwoordigd in de gemeenteraad, nu aan werken. Tot nu toe werd er gewerkt met een coalitie akkoord waar alleen de besturende partijen in vertegenwoordigd waren. Met het raadsakkoord ontstaat er in de gemeenteraad een breed draagvlak vanuit alle partijen voor de doelen die de gemeenteraad de komende vier jaar wil realiseren. Verwacht wordt dat het raadsakkoord op 30 mei besproken kan worden in de gemeenteraad.


Vertelvoorstelling

POORTUGAAL - De muzikale vertelvoorstelling ‘De poppenspeler van Warschau', over moed en overlevingskunst, wordt op 14 mei gehouden in de Dorpskerk in Poortugaal. De vertelvoorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman. Het is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.
Trio Wilde Eend brengen een frisse mix van muziek en verhalen uit Oost Europa en verder. Het trio bestaat uit: Gottfried van Eck, vertelling & klarinet, Tessa Zoutendijk, viool, Juul Beerda, accordeon.
De commissie Vorming & Toerusting bieden deze voorstelling aan, gesponsord door het gemeentefonds Albrandswaard. Inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur. Inlichtingen: Anja Bruijkers 06 - 27350522. Toegang 5 euro voor het Rode Kruis.