Er werd door veel mensen meegewerkt aan het unieke plaatjesboek. De burgemeester was verguld met het eerste exemplaar.
Er werd door veel mensen meegewerkt aan het unieke plaatjesboek. De burgemeester was verguld met het eerste exemplaar. Foto: Ronald Hooijmeijer

Historisch spaaralbum bij Plus Hofland

Algemeen

POORTUGAAL - PLUS Hofland heeft samen met de Oudheidkamer een prachtig Historisch spaaralbum gemaakt. ,,Bloed, zweet en tranen, maar het was het waard, want hier zijn heel trots op. Het is geweldig geworden”, zegt Erica Hofland van Plus Hofland. ,,We hebben ruim een jaar aan dit boek gewerkt.”

Het eerste historische album met allerlei bekende plaatsen, inwoners, anekdotes en verhalen uit de gemeente Albrandswaard, werd dinsdag 3 mei overhandigd aan burgemeester Jolanda de Witte bij de Oudheidkamer in Poortugaal. Jan Klingens van de Oudheidkamer hield een korte toespraak.
,,De samenwerking met de Oudheidkamer was zo leuk”, vertelt Erica. Deze mensen zijn zo gepassioneerd en bezitten zoveel kennis over Albrandswaard. ok werkten we samen met fotograaf Cor van Pelt.

In het boek staan dertien verschillende hoofdstukken met titels als ‘handel en wandel’, ‘burgemeesters’, ‘gebouwen’, ‘vervoer’, ‘winkeliers’, ‘straten’, ‘verenigingsleven’, ‘scholen’.

Vanaf zondag 8 mei start de actie.
Alle inwoners van Albrandswaard ontvangen een flyer met drie plaatjes in de brievenbus. Bij Plus Hofland kan men het album ophalen en bij iedere tien euro boodschappen krijgt men ook drie plaatjes. De actie loopt tot 3 juli.