Afbeelding

Erelid sv Poortugaal Leen Zevenbergen overleden

Algemeen

POORTUGAAL - Erelid van sv Poortuaal Leen Zevenbergen is op 25 april overleden. Leen was een zeer gewaardeerd lid binnen de vereniging die vele positieve impulsen heeft gegeven. Hij werd geboren op 30 december 1953 en speelde als C speler bij Poortugaal. Met het ontstaan van Intratuin in de jaren tachtig was de interesse groot de club te sponsoren. Dat is doorgegaan tot op de dag van vandaag, waarbij zijn familiebedrijf decennialang als hoofdsponsor op de shirts van de selectie prijkte.

Leen was een bevlogen man en sociaal betrokken bij alles wat zich in het dorp afspeelde. Het ondersteunen van verenigingen was zijn passie, maatschappelijk ondernemen had hij al uitgevonden voor het een landelijk begrip werd. Als gemeenteraadslid was hij medeverantwoordelijk voor de realisatie van het sportpark Polder Albrandswaard. Daarnaast droeg hij ook zijn steentje bij in de sportraad. Hij mocht ook een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Op zijn vele reizen naar Azië kwam hij altijd terug met nieuwe ideeën. Nieuw kantinemeubilair, uitbreiding van de keuken, de aankleding van de fanshop met sjaals, paraplu’s, petten, badhanddoeken, maar ook sleutelhangers en keyrings. Inrichting van de buitenruimte met bomen, planten en banken. Voor tombola’s en loterijen stelde hij graag prijzen beschikbaar uit zijn Groene Warenhuis. Leen was de initiator van de haringparty wat inmiddels een traditie binnen de club is geworden.

Zijn laatste bezoek aan het complex was tijdens de opening van de vernieuwde accommodatie. Leen genoot intens hoe succesvol dit was voltooid. Met het verlies van Leen is een clubman pur sang verloren gegaan, die de vereniging groot heeft gemaakt.

Het was Leen zijn wens zijn overlijden pas na de crematie kenbaar te maken met het vriendelijke verzoek een donatie te doen aan de Stichting ParkinsonFonds via bijgaande QR-code of link:

https://parkinsonfonds.digicollect.nl/leendert-zevenbergen/