Bert Pothoven nam de cheque in ontvangst uit handen van René Kerstens.
Bert Pothoven nam de cheque in ontvangst uit handen van René Kerstens. Foto:

Steun voor zonnepanelen bij hospice

BARENDRECHT - Hospice de Reiziger in Barendrecht krijgt steun van de Rabobank bij de plaatsing van zonnepanelen. Op initiatief van de ledenraad steunt de Rabobank IJsselmonde - Drechtsteden dit jaar de verduurzaming van maatschappelijke gebouwen. De leden van de bank konden een stem uitbrengen op verschillende projecten in de regio. Bij de drie winnaars betaalt de Rabobank de helft van de kosten, tot een maximum van 15.500 euro.
Hospice de Reiziger heeft zich voor deze verkiezing aangemeld. Het hospice aan de Voordijk wil de schuur voorzien van zonnepanelen. Het hoofdgebouw van het hospice is een monumentale boerderij. Op dat dak mogen geen zonnepanelen worden geplaatst.
Bij de verkiezing bleek Hospice de Reiziger van alle projecten de meeste stemmen te krijgen. "Je ziet hieraan dat het hospice enorm gedragen wordt door de samenleving”, zegt Harm-Jan Bakker. Hij is lid van de ledenraad en woont zelf in Barendrecht.
Het bestuur is blij met de bijdrage. Op het dak van de schuur is plaats voor honderd zonnepanelen. Daarmee wordt een groot deel van de energiebehoefte gedekt. ,,We zijn nu hard aan het sparen”, zegt voorzitter Bert Pothoven. ,,De asbestplaten moeten van het dak af. Daarna komt er een nieuw dak op met zonnepanelen.” Met de cheque van de Rabobank is het doel een stuk dichterbij gekomen. Bert Pothoven nam de cheque in ontvangst uit handen van René Kerstens, directievoorzitter van de Rabobank IJsselmonde - Drechtsteden.