Sven Weeda en Rudy Spekman.
Sven Weeda en Rudy Spekman. Foto:

sv Poortugaal pakt weer een punt

POORTUGAAL – Het was een moeilijke thuiswedstrijd tegen DUNO voor s.v. Poortugaal. In de twee matches tijdens het Paasweekend konden de Albrandswaarders helaas geen punten sprokkelen, dus moest het gebeuren tegen DUNO, waar ze uit met 2-2 gelijk speelden. De tegenstander strijdt echter nog tegen degradatie en wenste de punten niet weg te geven. Het doelpuntloze gelijkspel werd voor Poortugaal gezien als een versteviging in de middenmoot van de ranglijst met nu 37 punten uit 24 wedstrijden.

Voor rust kende Poortugaal drie grote kansen om de score te openen. De DUNO-keeper was deze middag in topvorm en ranselde een bal uit de hoek en had het geluk dat een hard schot op de paal uiteenspatte. De verdediging van Poortugaal kroop ook door het oog van de naald, waarbij Dyron Bijl zich tot het uiterste moest strekken om een bal onder de lat vandaan te tikken. Na rust tapten de blauwzwarten het uit een ander vaatje, maar de splijtende passes ontbraken om de spitsen te bedienen en een doelpunt te forceren.

Na afloop waren aanvoerder Sven Weeda en Rudy Spekman duidelijk in hun analyse: ,,Elk punt is er één en met nog zes wedstrijden voor de boeg moet het mogelijk zijn om nog meer punten te pakken.” Beiden inmiddels 35 jaar spelen al meer dan zeven jaar met veel plezier in Poortugaal en zien dit als hun laatste seizoen. ,,Nooit gedacht dat we nog Hoofdklasse zouden voetballen en dan is het mooi om op je hoogtepunt te stoppen.” Nu staat echter het vizier op de zware uitwedstrijd tegen koploper Capelle.