Foto: Rick Rübe.
Foto: Rick Rübe. Foto: Rick Rube

Uniek paasweekend voor sv Poortugaal

POORTUGAAL - Waar Pasen voor veel mensen al een belangrijk feest is, wordt het feestelijke weekend in Poortugaal al decennialang in verband gebracht met het uitwisselingsverband van voorheen v.v. Oude Maas en nu sv Poortugaal met het Engelse FC Lakeside.

Zonovergoten dagen en op zaterdag ook de thuiswedstrijd van sv Poortugaal 1 tegen Feyenoord, zorgde voor grote drukte op sportpark Polder Albrandswaard.

Op donderdagavond arriveerde een bus vol met Engelse spelers, speelsters van 12 tot en met 15 jaar en begeleiders op de parkeerplaats van sv Poortugaal. Gezien de traditie niet verrassend, maar na het samengaan van beide voetbalverenigingen en twee jaar stilstand vanwege corona, was het de vraag of de traditie kon worden opgepakt. Er werd gevoetbald en de felbegeerde wisselbeker kwam na vele jaren weer in handen van de gastheren. Na een tegenvallende 1-8 nederlaag van de O13, wist de O15 met een 8-0 overwinning alsnog voor de bekerwinst te zorgen. 

Op vrijdagavond werd een verfrissend bezoek gebracht aan Outdoor Forest in Vlaardingen en na een zonovergoten zondag, werd onder andere onder leiding van Roelof Luinge een prachtig jeugdtoernooi gespeeld. 

De zo belangrijke vriendschapsband met FC Lakeside kende dus een nieuwe start. Volgend jaar Pasen hoopt sv Poortugaal eindelijk weer een tegenbezoek aan Engeland te kunnen brengen.