Plantenbieb in ‘t Plein

BARENDRECHT - De vestiging van Bibliotheek AanZet in 't Plein leent niet alleen boeken uit. Er zijn ook planten te leen in de plantenbieb.
De plantenbieb is er voor iedereen met groene en minder groene vingers. Het hele jaar door kun je stekjes ruilen, halen én brengen. Er is een mooie collectie botanische boeken aanwezig voor inspiratie en verzorgingstips.
Op 23 april tussen 11 en 13 uur is er de stekjes ruildag. Neem je plantjes mee naar de bieb, ruil ze, ontmoet andere plantenliefhebbers en leen prachtige botanische boeken. Tips: Ruil alleen gezonde kamerplanten en stekken. Stekjes moeten goed geworteld zijn, begin dus op tijd met stekken. Label je plant met de botanische naam en eventueel tips voor de verzorging.

Bloesemwandeling

RHOON - De zorggasten van Boerderij De Buytenhof hebben een leuke en educatieve bloesemwandeling gemaakt door de boomgaard, met leuke opdrachtjes voor kinderen. Men kan bij de boerderijwinkel een blad met opdrachten ophalen. De wandeling is gratis en reserveren is niet nodig. Kijk op www.debuytenhof.nl voor meer informatie. Rijsdijk 98. Rhoon.