Gezondheidsspreekuren

ALBRANDSWAARD - Vanaf mei zullen elke eerste dinsdag en eerste vrijdag van de maand gezondheidsspreekuren worden gehouden. Tijdens deze inloopspreekuren kan men zonder afspraak terecht bij de wijkverpleegkundigen en Ouderenadviseur Yvonne Schults voor vragen over welzijn en gezondheid.

Dit is een initiatief van de wijkverpleegkundigen van Aafje en Argos en Ouderenwerk van Welzijn Albrandswaard. Op 3 mei kan men hiervoor terecht in wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal van 11 tot 12 uur. Op 6 mei is het gezondheidsspreekuur van 14 tot 15 uur in Ontmoetingscentrum Het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon.

Men kan terecht met vragen over gezondheid, gewicht, mantelzorg, technische e-zorg hulpmiddelen, ouderenactiviteiten en WMO. Wie een huisbezoek wil aanvragen of een bloeddruk- en bloedsuikermeting wil laten doen, kan ook langskomen. Er komen ook thema’s aan bod zoals ondervoeding bij ouderen, vochttekort, valpreventie en loophulpmiddelen en hoe men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Voor vragen: Welzijn Albrandswaard, 010-5018322.

Wilderniswandeling

RHOON - Natuurlijk Rotterdam e.o. houdt op 16 april van 10 tot 12 uur een wilderniswandeling langs de Oude Maas. De vertrekplaats is Rhoon. Opgeven bij natuurlijkrotterdam@knnv.nl; na aanmelding wordt een routebeschrijving toegestuurd.

De kosten zijn een vrijwillige bijdrage, voor leden van Natuurlijk Rotterdam is de wandeling gratis.

De wandeling gaat door een wilgenjungle (ooibos) langs de Oude Maas (De grienden). Ze gaan kijken naar de stormschade, vogels, planten en beversporen spotten in zijn natuurlijke omgeving.
Ooibossen zijn bossen die van nature ontstaan op natte plekken langs de rivier. Ze staan op plaatsen die regelmatig door de rivier overstromen. Ooi is een oud woord voor een nat terrein nabij een rivier.

Natuurlijk Rotterdam is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers in Rotterdam en omgeving. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendracht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen zij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties.