Vioolconcert Willibrorduskerk

RHOON – Het vioolconcert Amore Toscano wordt op donderdag 21 april om 9.30 uur in de Willibrorduskerk gehouden. De toegang is gratis. Dorpsdijk 234, Rhoon. 

Silvain Kroon, gek van muziek en gepassioneerd violist, met zijn hart in Toscane, geeft een soloconcert met prachtige composities.
J.S. Bach
P.I. Tchaikovsky
De intense viool (F. Chopin – E. Elgar – J. Massenet)
Tango appassionato (C. Gardell – A. Piazzolla)
De zingende viool (A. Borodin - C. Saint-Saëns – A. Dvorak – D. Shostakovich – Z. Fibich – J. Williams)
Dolore zingaro (M. Ponce – J. Brahms – E. Maurizi)
Emozioni italiane

Nieuwe boom entree Kasteel

REGIO - Het gezamenlijke symposium over bomen van de Natuurvereniging IJsselmonde en Water Natuurlijk Hollandse Delta was een doorslaand succes. Een volle zaal met enthousiaste mensen. Veel wetenswaardigheden over bomen en het belang van bomen voor biodiversiteit en klimaat. 

Het symposium is gehouden ter viering van het 50-jarig jubileum van de Natuurvereniging IJsselmonde en als opmaat naar de waterschap verkiezingen van 2023 waarbij meer bomen in de Hollandse Delta een speerpunt zal zijn voor Water Natuurlijk.

Jubileum boom
De Natuurvereniging IJsselmonde vierde met het symposium ook haar 50-jarig bestaan.
Een mooie mijlpaal die gemarkeerd moet worden. Reden voor Water Natuurlijk Hollandse Delta om als verjaardagscadeau een jubileumboom aan te bieden. Het Zuid-Hollands Landschap heeft geholpen bij het vinden van een passende historische plek. Komende winter wordt een Paardenkastanje geplant bij de entree van het Kasteel van Rhoon. De kastanje die hier stond is van ouderdom bezweken.

De oude boom krijgt nu dus een opvolger en die kan daar meerdere periodes van 50 jaar vol maken.