Engelse jeugdvrienden bezoeken sv Poortugaal

POORTUGAAL - Komend weekend belooft voor sv Poortugaal een bijzonder weekend te worden. Voor het eerst kan de fusievereniging de sportvrienden van FC Lakeside uit het Engelse Cheltenham ontvangen. De pandemie heeft het bezoek de afgelopen twee jaar in de weg gestaan, maar nu is het dan alsnog zover. Vanaf donderdag 14 tot en met dinsdag 19 april logeert FC Lakeside dus in Poortugaal.
Voor de fusie tussen PSV Poortugaal en vv Oude Maas onderhield laatstgenoemde vereniging al sinds 1982 een uitwisselingsverband met deze Engelse vereniging. FC Lakeside is binnen het Albrandswaardse dan ook een bekend begrip. Na de fusie brachten de spelers van de O12, O13, O14 en O15 in 2019 voor het eerst in de nieuwe clubkleuren een bezoek aan FC Lakeside, nu kunnen de Engelsen dan eindelijk op Nederlandse bodem van de gastvrijheid genieten.

Veertig jaar vriendschap is een mijlpaal om trots op te zijn. Zo voelt het dan ook voor de vereniging. Zou de vriendschap zo hecht zijn dat na twee coronajaren er nog genoeg gastgezinnen over zouden zijn om een goede doorstart te maken? Het antwoord is ‘ja’. De gelukkigen zullen tijdens het weekend niet alleen voetballen, er worden voor deze spelers ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Maar uiteindelijk zullen de ervaringen en de verhalen over het verblijf van jonge Engelse spelers in een Poortugaals gastgezin jaren voort blijven leven.
Hopelijk kunnen de Nederlandse jongeren dat na volgend jaar andersom ook vertellen. Degenen die dit jaar een gast ontvangen, hebben komend jaar namelijk voorrang bij de reis naar Engeland.


Bloesemwandeling

RHOON - De zorggasten van Boerderij De Buytenhof hebben een leuke en educatieve bloesemwandeling gemaakt door de boomgaard, met leuke opdrachtjes voor kinderen. Men kan bij de boerderijwinkel een blad met opdrachten ophalen. Daarna volgt men de nummering van de bordjes door de boomgaard. De wandeling is gratis en reserveren is niet nodig. www.debuyten
hof.nl. Rijsdijk 98, Rhoon.