Julianaschool helpt mee aan actie Oekraïne

RHOON – ‘Met de handen in één, werken we aan de wereld om ons heen.’ Dit motto wil de Julianaschool, in tijden van nood nóg breder uitdragen, door het woord 'werken’ in 'helpen’ te veranderen. Vandaar dat zij graag gehoor heeft gegeven aan de vraag die via de Maranathakerk is binnengekomen.
Initiatiefnemers uit de Maranathakerk in Rhoon hebben na een hulpvraag van een Oekraïense kennis, een inzamelingsactie opgezet.
De kerk heeft, via deze kennis, connecties met een transportbedrijf die noodzakelijke levensmiddelen naar de grens van Oekraïne vervoert. Vanuit daar worden de spullen in kleinere transportbusjes gedistribueerd naar de mensen die hun veiligheid gezocht hebben in schuilkelders of op andere wijze afgesloten zijn van de 'bewoonde wereld'.

De afgelopen week is er op de Julianaschool een inzamelingsactie gestart. De kinderen en ouders hebben massaal gehoor gegeven aan de inzamel-oproep. Op vrijdag 8 april waren maar liefst vier ritten, met tot de nok toe gevulde auto's, nodig om alle dozen vol met levensmiddelen af te geven bij het transportbedrijf in de Waalhaven. Diezelfde avond zijn de goederen per vrachtwagen vervoerd naar de grens van Oekraïne en daarna rechtstreeks naar de mensen in de getroffen gebieden.

Zolang de hulpvraag blijft zullen de initiatiefnemers uit de Maranathakerk door blijven gaan met het inzamelen van de noodzakelijke levensmiddelen.
Ook helpen? Lever dan artikelen in bij de Maranathakerk te Rhoon op woensdagochtend tussen 10 en 12 uur of donderdagavond tussen 19 en 20 uur.