Mooie kunstwerker sierden de lokalen.
Mooie kunstwerker sierden de lokalen. Foto:

De Julianaschool Op Wereldreis

RHOON - Na een tijd waarin verre reizen niet mogelijk waren, hebben de kinderen van de Julianaschool de afgelopen maand een wereldreis gemaakt. ‘De Julianaschool op Wereldreis’ was het thema van dit grote cultuur-educatieproject. 

Iedere klas koos een land en ging op ontdekkingstocht. Door het stellen van onderzoeksvragen en hier antwoorden op vinden, leerden de kinderen hun land beter kennen. Zo waren in de klassen muurkranten te vinden. Ook mooie kunstwerken sierden de lokalen waardoor er in de klas steeds meer te zien was van de culturele kenmerken van het desbetreffende land.
Daarnaast gingen er groepen naar het Archeon of het museum Volkenkunde in Leiden.

Ondertussen werden er in aansprekende filmpjes ook ‘challenges' gegeven aan de klassen. Zo moest elke klas de vlag van hun land maken binnen een bepaalde tijd en werden de kinderen (en hun ouders) uitgedaagd om een gerecht uit het land van hun klas te maken. De kinderen hebben in buffetvorm genoten van al die heerlijke gerechten. Nederlandse stroopwafels, Indonesische gerechten, Griekse Baklava, Italiaanse pizza's en zelfs een echte Australische ‘Barbie' (barbecue) in de schooltuin.

Als afsluiting hebben de kinderen hun land op het mooist laten zien; in een afsluitende film heeft elke klas een korte digitale rondleiding verzorgd en daarna een groepspresentatie gegeven. Zo was er onder andere zang, dans en toneel te zien.
Er kan teruggekeken worden op een geslaagd project.