Foto: Peter Groenveld.
Foto: Peter Groenveld. Foto:

Sperwer verschalkt tortelduif

Peter Groenveld maakte deze foto. Hij schrijft: ,,Hier zie je een sperwer die in onze achtertuin een tortelduif aan het verschalken is. Ze plukken de vogel eerst helemaal kaal, alvorens deze op te eten. Er komen wel meer vogels in onze tuin, maar een sperwer is niet vaak te zien." Foto's insturen kan via redactiealbrands
waard@barlokalemedia.nl.


Kindermuziekweek met optreden

RHOON - Het is deze week Kindermuziekweek door het hele land. Op zaterdagmiddag 9 april vanaf 13 uur is er een concert in het verenigingsgebouw van Volharding aan de Omloopseweg 6c in Rhoon.

Diverse basisscholen werken samen met lokale muziekverenigingen en symfonieorkesten. De Julianaschool werkt deze zaterdag samen met muziekvereniging Volharding. Vorige week zaterdag is er al gerepeteerd met het Jeugdorkest en de blokfluitgroep onder leiding van docente Astrid van Die- Muizer. Er zullen diverse liedjes worden gespeeld.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen al deelnemen aan Algemene Muzikale Vorming bij Volharding Rhoon. Meer informatie via https://volharding-rhoon.webnode.nl.