Vol interesse kijken de peuters naar de rupsen.
Vol interesse kijken de peuters naar de rupsen. Foto:

Rupsen en vlinders

ALBRANDSWAARD - In de groepsruimte van peuteropvang De Blokkentoren van Gro-up stond al enkele dagen een terrarium klaar. Hierin zouden logeerdiertjes komen wonen. Er werd al volop voorgelezen over de aanstaande gasten. Vol verwachting waren de peuters toen er een grote envelop werd bezorgd op de speelzaal! 

Met elkaar bekeken de peuters de inhoud. Er zaten verschillende Petri schaaltjes in gevuld met o.a. blaadjes met gele eitjes, kleine rupsjes en cocons. Nadat de kinderen de envelop hadden uitgepakt en alles goed bekeken hadden, kregen de eitjes, rupsen en poppen een plekje in het terrarium. Voor de rupsjes, die volgens het voorgelezen boekje veel zouden gaan eten, werden er een aantal koolbladeren bij gedaan. 

De peuters konden dagelijks zien hoe de rupsen groeiden. Na ongeveer een week kwamen de peuters tot de ontdekking dat er twee cocons leeg waren. Er zaten twee prachtige vlinders in het hok. De vlinders konden hun honger stillen met stukjes sinaasappel en suikerwater. Ondertussen aten en groeiden de rupsjes maar door.

Na een paar dagen van bewonderen werd het tijd voor de peuters om de vlinders vrij te laten.