Het pand werd vorige week opgeleverd.
Het pand werd vorige week opgeleverd. Foto:

Oplevering Gezondheidscentrum

POORTUGAAL - Na jaren van plannen maken, tekenen en bouwen was het donderdag 31 maart zover, het nieuwe gezondheidscentrum aan de Waalstraat in Poortugaal werd opgeleverd. Na deze oplevering was vrijdagmiddag het moment voor alle betrokken zorgverleners om het glas te heffen en te proosten op een vruchtbare samenwerking met alle zorgdisciplines onder één dak.

Hoewel het pand op dit moment nog helemaal leeg is en de spreekkamers, oefenruimtes en apotheek nog gebouwd en ingericht moeten worden, was iedereen bij binnenkomst direct enthousiast en op elke verdieping werden de praktijkruimtes al besproken en opgemeten. 

Naast de initiatiefnemers, Huisartsenpraktijk Emmastaete, Fysiotherapie Rijnmond/RijnmondFit en Apotheek Rhoon/Apotheek Poortugaal zal nog een groot aantal andere zorgverleners in Gezondheidscentrum Poortugaal hun praktijk vestigen. Thuiszorg Aafje, Diëtistenpraktijk De Groene Appel, Logopedie Rhoon-Slinge, Rondom Podotherapeuten, Verloskundigenpraktijk Pendrecht, Tandprotheticus Ron Oster en STAR-SHL zullen vanaf de zomervakantie hun deuren openen.

Met de komst van het nieuwe gezondheidscentrum zullen de zorgverleners in Poortugaal centraal in het dorp gevestigd zijn en door samen in één centrum te werken kan de zorg voor alle bewoners efficiënt georganiseerd worden. Een doorverwijzing van de huisarts naar één van de andere zorgverleners; het direct ophalen van medicijnen bij de apotheek; en zelfs 24 uur per dag gebruik maken van de fitnessruimte, zal in het nieuwe centrum de normaalste zaak van de wereld zijn.

De planning is om rond de zomer de deuren te openen. Volg de ontwikkelingen via www.gcpoortugaal.nl of facebook: gcpoortugaal


Klassiek in Rhoon met La Primavera

RHOON - Stichting Klassiek in Rhoon houdt op vrijdag 22 April het derde concert van dit jaar in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon. (Dorpskerk Rhoon).

De avond zal verzorgd worden door het ensemble La Primavera.
Het ensemble bestaat uit Anabela Marcos (sopraan), Maaike Boekholt ( viola da gamba) en Regina Albanez ( theorbe).

Theatrale uitvoering van emoties
De titel van het programma is ‘Pimavera Amorosa’ en is samengesteld ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Het is een feestelijk programma waarin het ensemble vocale en instrumentale muziek samenbrengt uit de Italiaanse en Spaanse lente (La Primavera) van de barok. Met het aangrijpende Stabat Mater (Pianto della Madonna) van de Italiaanse Giovanni Sances, presenteert het ensemble een motet voor solozang en continuo. Een stuk dat representatief is voor de tendens in het begin van de zeventiende eeuw naar een ‘theatrale uitvoering van emoties’ in zowel religieuze als wereldlijke muziek.

Tijd en tickets
Aanvang 20.15 uur en kaarten à 20 euro zijn te bestellen via www.klassiekinrhoon.nl en in de kerk te koop voor aanvang van het concert.

Anabela Marcos, Maaike Boekholt en Regina Albanez.