Wilderniswandeling

RHOON - Natuurlijk Rotterdam e.o. houdt op 16 april van 10 tot 12 uur een wilderniswandeling langs de Oude Maas. De vertrekplaats is Rhoon. Opgeven bij natuurlijkrotterdam@knnv.nl; na aanmelding wordt een routebeschrijving toegestuurd.

De kosten zijn een vrijwillige bijdrage, voor leden van Natuurlijk Rotterdam is de wandeling gratis.

Waterdicht schoeisel en kleding die tegen een stootje kunnen, wordt aangeraden.

De wandeling gaat door een wilgenjungle (ooibos) langs de Oude Maas (De grienden). Ze gaan kijken naar de stormschade, vogels, planten en beversporen spotten in zijn natuurlijke omgeving.

Een wilde natuur ontdekkingstocht met mooie uitzichten.
Ooibossen zijn bossen die van nature ontstaan op natte plekken langs de rivier. Ze staan op plaatsen die regelmatig door de rivier overstromen. Ooi is een oud woord voor een nat terrein nabij een rivier.

Natuurlijk Rotterdam is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers in Rotterdam en omgeving. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendracht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen zij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties.