Sandhya en Marisha.
Sandhya en Marisha.

ThéCafé Rhoon is weer als vanouds open

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON - Wie afgelopen twee weken in het centrum van Rhoon was, heeft waarschijnlijk al gezien dat ThéCafé Rhoon weer in bedrijf is. Na drie maanden gesloten te zijn, kan men weer genieten van alle theesoorten, heerlijke koffie en Leonidas bonbons. De nieuwe eigenaressen Sandhya en Marisha zetten de succesformule door van de oude eigenaren en voegen langzaam wat eigen ideeën toe. Zo worden er nu naast baguettes ook Surinaamse broodjes verkocht met verschillende soorten beleg. 

,,Het is best bijzonder gelopen”, vertelt Sandhya. ,,Ik was werkzaam op kantoor en vanwege corona werkte ik thuis. Ik surfte wat rond op internet en kwam toen de advertentie tegen dat ThéCafé Rhoon te koop stond. Ik kende het niet, kom zelf uit Barendrecht en was nog nooit in Rhoon geweest. Ik klikte het weer weg, maar het bleef de hele volgende maand in mijn hoofd rondspoken. Na die maand zocht ik het nog eens op en besloot te gaan informeren en maakte een afspraak. Zodra ik hier binnenstapte was ik meteen verliefd. Later ben ik nog als ‘mystery guest’ langs geweest en dat maakte mijn enthousiasme nog groter.”

Zonder enige horeca-achtergrond, met slechts een impulsieve stap, besloot Sandhya haar zus Marisha bij haar plannen te betrekken. Haar zus had wel horeca-ervaring en was net zo enthousiast. Ook de moeder van de dames heeft ervaring en helpt de zussen. 

,,Ik vond het een spannende stap, zeker omdat er toen nog corona heerste”, vertelt Sandhya. ,,Maar we besloten er toch voor te gaan. Ik was toe aan iets anders. Om eerlijk te zijn had ik nog niet veel affiniteit met thee en bonbons, maar daar ben ik me nu volop in gaan verdiepen en ik vind het hartstikke leuk.”

Warm welkom
,,We zijn pas twee weken open, maar voelen ons zo welkom in Rhoon. De eerste dag kregen we bloemen van de onderenmers om ons heen cadeau. Klanten die blij waren dat ze weer terecht konden voor thee en koffie. We verkopen ook Mocca D’Or en Santas koffie en daar komen de mensen echt speciaal voor naar ons.”

In de loop van de tijd zullen de zussen wat veranderingen doorbrengen, het menu uitbreiden, maar voor de gasten zal het er als vanouds gezellig en knus zijn. Ook gaan ze high tea arrangementen verzorgen.

Openingstijden
Men kan bij ThéCafé Rhoon terecht voor losse thee, koffie, bonbons en cadeautjes. Daarnaast kan men aan een tafeltje plaatsnemen voor een drankje en een broodje. Ze zijn van dinsdag tot en met zaterdag open van 9 tot 17 uur. Op maandag vanaf 12 uur. De winkel blijft open tot 17.30 uur. Op dit moment staat de winkel vol met leuke paasartikelen en cadeautjes.

Informatie
Er wordt hard gewerkt aan de website en de social mediakanalen. Volg ThéCafé Rhoon op facebook en Instagram. Julianastraat 57, Rhoon.

Volop Pasen in de winkel.