Vervolg voorpagina

Opvang vluchtelingen in opvangwoningen

ALBRANDSWAARD - De gemeente Albrandswaard, die tot deze veiligheidsregio behoort, vangt op dit moment 15 vluchtelingen op en is naarstig op zoek naar opties om het aantal opvangplekken uit te breiden.

De grote stroom vluchtelingen uit het oorlogsgebied stelt de regio voor een enorme uitdaging. Burgemeester Jolanda de Witte: ,,Er is een groot tekort aan locaties waar vluchtelingen langere tijd kunnen verblijven. De noodopvanglocaties, zoals sporthallen, kunnen op dit moment niet optimaal worden benut. Die zijn bedoeld voor de eerste opvang en niet ingericht om er langere tijd te wonen.”

Woningbouwvereniging Poortugaal
De gemeente Albrandswaard bekijkt met woningbouwvereniging Poortugaal de mogelijkheid om snel te kunnen beschikken over een aantal opvangwoningen. Het gaat om een klein deel van de woningen die op de nominatie staan te worden gesloopt maar voor de komende tijd nog bruikbaar zijn.

Acute opvang in Albrandswaard
In totaal verblijven nu vijftien vluchtelingen uit Oekraïne in Albrandswaard. Twaalf vluchtelingen verblijven bij gezinnen in Albrandswaard. Vanuit deze gastgezinnen zijn inmiddels drie vluchtelingen verhuisd naar de tijdelijke opvang in ’t centrum aan de Bernhardstraat in Rhoon. Deze opvanglocatie heeft in totaal plaats voor 32 vluchtelingen.