INGEZONDEN

Oproep: Geen horeca
in de polder!

Mogelijk heeft u in de pers gelezen dat de gemeente Albrandswaard voorlopig zijn goedkeuring heeft gegeven aan de vestiging van horeca en andere bedrijfsactiviteiten in het Stiltegebied aan de Koedood bij de Carnisse Grienden. De werkgroep “Red de natuur, behoud de polder!” en de gemeente Barendrecht tekenen, zoals vorig jaar, wederom bezwaar aan tegen dit onverstandige besluit. De werkgroep doet dit ook namens een achterban van honderden medestanders. Dagelijks vragen mensen hoe het gesteld is met de plannen en of we ons hier nog actief mee bezighouden. Regelmatig overleggen wij met elkaar en hebben wij intensieve contacten met betrokken politici in Barendrecht. We zitten nu kort na de verkiezingen en iedereen weet dat EVB met een absolute meerderheid heeft gewonnen. Ook voor de verkiezingen al heeft deze partij zich uitgesproken tegen horeca in het Stiltegebied. De gemeente Barendrecht bereidt nu een geactualiseerde zienswijze voor en ook wij gaan een nieuwe zienswijze indienen bij de gemeente Albrandswaard. We plaatsen onze zienswijze op de website  kolderpolder.org/zienswijze.

Bent u ook tegen bedrijfsactiviteiten in natuur- en Stiltegebied, ga dan naar onze site en stuur ook een zienswijze naar de gemeente Albrandswaard. Let wel, de zienswijze moet vóór 14 april zijn ontvangen.
Er is geen enkele noodzaak om in dit prachtige polderlandschap horeca te vestigen, terwijl in de directe nabijheid op het Havenhoofd van Barendrecht voldoende horeca aanwezig is.

Geen horeca in het Stiltegebied van de laatste gave polder van het eiland IJsselmonde!

Jo Polak


Grote handwerkverkoop

RHOON - De Commissie Ouderenwerk Rhoon houdt op woensdag 13 april van 14 tot 16 uur nog een grote handwerkverkoop in gebouw ’t Centrum aan de Bernhardstraat 3 van 14 tot 16 uur. Omdat de verkoop vorig jaar niet kon plaatsvinden, is er nu een extra groot aanbod.