De sportiefste basisschool van Nederland. Foto Lieke Beukema.
De sportiefste basisschool van Nederland. Foto Lieke Beukema. Foto:

Het Lichtpunt is het sportiefst

PORTLAND - Op woensdag 23 maart vond in Groningen de uitreiking voor de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’ plaats. Een deskundige jury verkoos CBS Het Lichtpunt tot winnaar. De KVLO, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en Special Heroes Nederland organiseerden, in samenwerking met de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, deze dag.

Volgens de jury van het reguliere basisonderwijs is CBS Het Lichtpunt de terechte winnaar, omdat de school uitblinkt in de manier waarop de dynamische schooldag in een sterke visie is uitgewerkt en gedragen wordt door een stevige groep vakleerkrachten en buitenspeelondersteuners. Het belang van ‘van jongs af aan vaardig' krijgt op deze school vorm door maar liefst vier lessen bewegingsonderwijs door de vakleerkracht aan kleuters. De jury was onder de indruk van de inzet van juniorcoaches.
Vakleerkracht Tim van Calmthout: ,,We zijn supertrots. We hebben ontzettend lang en hard gewerkt aan een dynamische schooldag voor onze kinderen, want daar doen we het voor. En dan is het supergaaf dat al dat werk wordt beloond met een eerste prijs. We zijn er nog niet. We nemen na vandaag weer mooie ideeën mee van andere scholen op het gebied van bewegingsonderwijs.”