Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl.
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl. Foto:

INGEZONDEN

Dansend op weg naar Pasen

Uit de geschiedenis blijkt, dat de dans al sinds de schepping bestaat. De primitieve mens gaf al via de dans aan, wat hem innerlijk bewoog. Er bestaat geen volk zonder dans. Dans is de taal van je lichaam en die mag je laten spreken. De meditatieve dans is een taal zonder woorden, het is een woordeloos gebed met wie je je verbonden voelt, uitgedrukt in beweging. De weg naar Pasen toe is de weg die Jezus ging van lijden, kruisiging en dood. Maar na de dood was er de opstanding. Hij overwon de dood. Een doorbraak! De weg naar pasen is ook de lentetijd, waarin alles weer tot bloei komt. Een nieuwe lente, een nieuwe doorbraak.
Deze beide doorbraken wil ik, Adriana Rijkens, docente meditatieve dans, graag met u delen in verschillende mooie dansen, zoals o.a. de Kelk, de Doornenkroon, Stil ontluiken, de Krokus en Verbinding.
Dansend op weg naar pasen en de lente, het kan! Om mee te doen is geen danservaring nodig. De pasjes en gebaren zijn eenvoudig en door iedereen te leren. We dansen meestal in kringvorm op o.a. klassieke muziek, Taizé-muziek, volksdans en vele andere (rustige) muziekvormen.
Donderdag 7 april, In de Haven Emmastraat 9 Poortugaal. Inloop 19 uur. Aanvang 19.30. Eindtijd 21.30 uur. Kosten op donatie basis. Opgeven voor 3 april bij Annemiek Mons van Bokkem 06 -46307547 of Anja Bruijkers 06-27350522 of an
nemiek.mons@versatel.nl.


Djamairo derde in Genk

RHOON – Het kartseizoen 2022 is nog maar net begonnen, maar Djamairo Hoft heeft zijn tweede podiumplaats al te pakken. Na een derde plaats in het IAME NK in Eindhoven eindigde het negenjarige karttalent uit Rhoon dit weekend in de GK Kart Series in Genk ook op de derde plaats.
Djamairo kende vorig jaar een sterk jaar in de Honda Cadet en zet die lijn dit jaar door in de Mini-Parilla Nationaal klasse.

Ondanks dat Djamairo opnieuw een mooie beker mocht ophalen, was hij ook kritisch op zichzelf. Het tekent zijn mentaliteit om steeds beter te willen worden. ,,Ik vond het best goed gaan, maar het kan altijd beter. Wat er beter kan? Eerder op het gas gaan en harder remmen.” 

Djamairo valt op de kartbaan in Genk goed op met zijn fraaie Falcon-kart en ook door zijn helm die voorzien is van een Nederlandse en Surinaamse vlag. ,,In de training reed ik nog de snelste tijd, maar in de kwalificatie was ik derde. Ik zocht naar een goede slipstream, maar de karter voor me ging niet zo snel, waardoor ik niet een hele snelle tijd kon neerzetten. Dat heb ik geleerd voor de volgende races om de juiste slipstream te kiezen.” 

Na de trainingen barstte de strijd los in de races. ,,De eerste race ging wel goed, maar ik kon geen plekje winnen en ben derde gebleven. In de tweede race heb ik wel een plaats kunnen winnen. Ik heb de hele tijd in het spoor van de nummer twee gereden en in de laatste ronde heb ik hem ingehaald. Ik heb bewust op de laatste ronde gewacht, omdat hij mij anders wellicht weer had kunnen inhalen. In de eerste bocht haalde ik hem in en die tweede plaats heb ik de rest van de ronde vastgehouden.” 

In de finale waren de rollen helaas voor Djamairo omgedraaid. ,,We reden samen weg van de rest van het veld. Nu werd ik in de zesde ronde ingehaald. Ik kon goed volgen, maar kon er niet meer voorbij en ben als derde over de finish gekomen. De kartbaan in Genk vind ik een leuke en mooie baan. Het rechte stuk is gaaf en het is verder een hele technische baan. Daar hou ik van.” 

Naast de GK4 Kart Series komt Djamairo dit jaar ook uit in het IAME NK en de IAME Benelux Series. 

Djamairo is voor de kartsport op zoek naar sponsoren. Bedrijven die graag een talent op zijn weg naar de top willen ondersteunen, kunnen contact opnemen via judithbeek@
hotmail.com of via 06-22919911.