Eén minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd.
Eén minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd. Foto:

Verdrietige week voor sv Poortugaal

POORTUGAAL - Sv Poortugaal werd afgelopen week in diepe rouw gedompeld na het overlijden van de zeer gewaardeerde vrijwilliger Jan Gideonse (62). Bij de uitwedstrijd van het eerste elftal bij ’s Gravenzande stond de selectie samen met Jans familie een indrukwekkende minuut stil het overlijden van de ‘chef-kok’ van de vereniging.

De wedstrijd zelf kende een rommelige beginfase zonder uitgesproken mogelijkheden. De eerste kans van sv Poortugaal ontstond toen Bjorn Wagenaar met de doelman van de thuisploeg probeerde te verschalken. Het spel golfde op en neer. Zo werd ’s Gravenzande in de 41e minuut even echt gevaarlijk, maar het doel werd nog niet gevonden.

In de 66e minuut was het dan toch raak. De thuisploeg kwam onverwacht op voorsprong. Met vier wissels probeerde trainer Peter Klomp het tij te keren. En ja, even later zorgde Smally Lake op prachtige wijze voor de gelijkmaker. Nog geen twee minuten later scoorde 's Gravenzande opnieuw. Deze 2-1 achterstand kon sv Poortugaal niet meer uitwissen.

De nieuwe nederlaag dompelde de club in groter verdriet, al staat een sportieve teleurstelling natuurlijk in het niet in vergelijking met het gedwongen afscheid van een trouwe vrijwilliger.