Vervolg voorpagina

Toch noodopvang 

Er werd lang geschorst tijdens de raadsvergadering om te overleggen binnen de fracties. Ruim drie kwartier was er nodig voor er verder kon gaan met de raadsvergadering. 

Hans van der Graaff (PvdA) liet weten dat ze de motie introkken en in plaats daarvan een amendement indienden. In dit amendement wordt gevraagd om invulling te geven aan de behoefte voor acute noodopvang en 65 vluchtelingen en of asielzoekers op te vangen aan de Zevenmeet bij de rode boog in Portland. Het gaat hierbij op de meest urgente groep, en in welke samenstelling dat wordt, dat mag het college bepalen.
De voorkeur gaat uit naar een homogene groep mensen.

Leefbaar Albrandswaard en Stem Lokaal gaven een stemverklaring af dat ze wel heel graag zouden zien dat het 65 Oekraïners zouden worden. Unaniem werd het voorstel aangenomen.


Stichting Kasteel van Rhoon zoekt vrijwilligers

RHOON - Eindelijk zijn de activiteiten in het kasteel weer in volle gang! Cabaret- en kindervoorstellingen, exposities, rondleidingen en concerten, alles kan en mag weer.
De vrijwilligers hebben er zin in en zijn al druk bezig met het volgende culturele jaar.

Er zijn vrijwilligers nodig bij de cabaret-commissie om het cabaretprogramma voor het nieuwe seizoen op te zetten. De expositie-commissie is op zoek naar een commissielid.

Ook zijn er vrijwilligers nodig om de grote collectie kunst en meubels te beschrijven, hiervoor wordt iemand gezocht met ervaring met onderzoek en de omgang met kunstvoorwerpen. Op De Klokkezolder wordt iemand gezocht om achter de bar te staan.

En als laatste is de stichting op zoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden voor het kasteel. Aanmelden kan dan via de brainstormgroep.

Bij Interesse in één of meerdere vrijwilligersfuncties, mail dan naar events@stichting-kasteelvanrhoon.nl