Arjan Visser.
Arjan Visser. Foto:

Ingezonden brieven

kunnen maximaal 300 woorden bevatten.
U kunt deze sturen naar redactiealbrandswaard@bar
lokalemedia.nl.

INGEZONDEN

Burgerparticipatie

In de schakel van 24 februari stond een artikel over het ‘plan Palsgraaf’, als verslag van een commissievergadering. Wat me daarbij opviel is dat de inbreng van de twee insprekers uit onze buurt niet of nauwelijks naar voren is gekomen in dit artikel. 

Uit de twee, mijns inziens, uitstekend onderbouwde verhalen, is slechts overgenomen dat de wijk met 40 procent uitbreidt en dat het zijn authentieke karakter verliest. En dat doet de inbreng van deze twee vertegenwoordigers van onze wijk onvoldoende recht. 

We zijn enthousiast over het feit dat er woningen gebouwd worden (sommige ouderen onder ons zouden er zelf wel willen wonen), maar 15 meter is hier te hoog en er zijn o.a. zorgen over de verkeers- en parkeerdruk. De wijk wil betrokken worden bij het maken van plannen die een aanzienlijke invloed hebben op onze directe leefomgeving. Als de plannenmakers in beginstadium onze ideeën meewegen en luisteren naar onze zorgen, dan voorkomen we dat de hele procedure nog weer langer duurt als er aan het eind van het traject fundamentele bezwaren komen op de dan tot in detail uitgewerkte plannen.
Zoals een van de insprekers zei: “We worden wel uitgebreid betrokken bij de aanleg van een speeltuin, maar niet bij de ontwikkeling van plannen voor nieuwbouw in de wijk”.
Daarom hier een oproep aan wethouder Schneider en ook aan alle politieke partijen:
Geef invulling aan burgerparticipatie in een vroeg stadium, dat creëert draagvlak en resulteert in betere plannen.
De wijk is inmiddels goed georganiseerd en de gemeente kan wat dat betreft snel met een aantal vertegenwoordigers om tafel.

Cock Huizer


INGEZONDEN

Samenwerking

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Zoals u heeft gezien is er dit jaar geen gecombineerde lijst van de CU-SGP. Tot teleurstelling van de SGP is het niet gelukt om net als voorgaande gemeenteraadsverkiezingen een gezamenlijke lijst op te stellen in Albrandswaard. In de laatst gehouden ledenvergadering van de SGP is besloten om te kijken of er een samenwerking met het CDA Albrandswaard mogelijk is. Deze samenwerking is op zeer prettige manier tot stand gekomen. 

Arjan Visser staat namens de SGP op #12 van de lijst CDA Albrandswaard. De afgelopen jaren heeft Arjan, samen met z’n vader Henk Visser en Johan van Wolfswinkel (hij is ook van de partij en staat op #11 van de CDA-lijst), geparticipeerd in de steunfractie van de CU-SGP. Hij ziet er naar uit om voor het CDA deze werkzaamheden op te pakken. Voor hem een uitstekende gelegenheid om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Voor hem is het fijn en mooi om in de politiek mee te kunnen participeren.

Arjan Visser: ,,Gezien er voor CU/SGP geen mogelijkheid is om mee te doen met de verkiezingen, is er in goed overleg met de SGP besloten om te onderzoeken om op persoonlijke titel op de lijst van het CDA te komen. Gezien de fijne, constructieve samenwerking die er altijd is geweest, heb ik besloten dit te doen. Ik ben dankbaar voor deze mooie uitdaging tijd en energie aan de politiek te besteden, maar zeker ook dat de trouwe kiezers die de CU-SGP altijd hebben gesteund, nu met vertrouwen bij het CDA terecht kunnen. Samen met het CDA-Team hopen we er iets moois van te maken.”

SGP Albrandswaard