Bas Pronk schreef een boek over een training van 20 minuten.
Bas Pronk schreef een boek over een training van 20 minuten. Foto:

Eigen boek voor fit20

RHOON - Het heeft zowel iets humoristisch als verbazingwekkends, een eigen (bedrijfs)boek met 176 pagina's over een training van 20 minuten. En toch bestaat het, want fit20 Inside heeft deze maand het levenslicht gezien. Een boek dat is geschreven door de lokale fit20-eigenaar en voormalig journalist Bas Pronk, als dank aan fit20's leden voor hun support in lockdown-tijd. 

,,Als jij 20 minuten op een laag tempo fietst, dan heb je er doorgaans geen sterke mening over", zegt Bas Pronk, sinds zeven jaar actief als eigenaar van fit20 Rotterdam Overschie en fit20 Rhoon. Maar als jij 20 minuten op meer dan 95 procent van je spiervermogen wordt aangesproken, op jouw maximale capaciteit ook nog eens, dan levert dat sterke gevoelens op. Zeker als je merkt dat het ergens goed voor is, en de relatie op de trainingsvloer met de trainer van dienst soms heel bepalend blijkt voor het lange termijn-resultaat, en dat je het mede daardoor blijft doen ook als het soms even niet leuk is. Die gevoelens staan aan de basis van dit belevingsboek.”
fit20 Inside is niet in de winkel te koop, maar wel op Pronks beide fit20-locaties. Pronk: ,,Voor mensen meteen een buitenkans om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismakingstraining. fit20 kan je leven veranderen. Wie dat niet gelooft of sceptisch is of een training van 20 minuten per week wel iets kan doen voor je lichaam, zal versteld staan als hij of zij dit leest.”

Meer informatie via rhoon@fit20.nl of via www.fit20.nl.