Actie in het strafschopgebied van Smitshoek.
Actie in het strafschopgebied van Smitshoek. Foto:

sv Poortugaal doet zichzelf iets tekort

POORTUGAAL - Begin oktober eindigde de wedstrijd Smitshoek – sv Poortugaal in 1-1. Daar kwamen de bezoekers destijds goed mee weg. Afgelopen zaterdag eindigde sv Poortugaal – Smitshoek wederom in 1-1. Ook deze keer kwamen de bezoekers goed weg. Een impressie.

Onder mooie weersomstandigheden kon de topper in de hoofdklasse A tussen deze regiogenoten worden gespeeld. Het massaal aanwezige publiek zag een zeer aanvallend sv Poortugaal een goede eerste helft spelen. Al na vijf minuten was het Marcel Varela Ribeiro die een goed opgezette aanval afrondde en de wedstrijdbal in het net wist te schieten: 1-0 voor de thuisploeg. Dat Poortugaal daar geen genoegen mee nam, bleek uit het verdere verloop van die eerste drie kwartier. Na 35 minuten had de doelman van Smitshoek al vijf doelpogingen onschadelijk gemaakt, maar het lukte maar niet om verder afstand te nemen van Smitshoek. Dat moest dan maar in de tweede helft gebeuren.
Toch verliep die helft niet zoals sv Poortugaal had gehoopt. Het was Smitshoek dat de gelegenheid kreeg en nam om steeds iets meer initiatief te nemen. Nadat trainers Klomp van sv Poortugaal en De Koning van Smitshoek allebei een keer gewisseld hadden, volgde na een ongelukkige verdedigende actie een strafschop voor Smitshoek. Het was net als in de heenwedstrijd oud-sv Poortugaalspeler Sean Verburg die de blauw-zwarten twee punten afsnoepte en de 1-1 eindstand op het bord liet noteren. Deze keer was het Smitshoek die blij was met de eindstand.

Zaterdag speelt sv Poortugaal thuis tegen ARC uit Alphen a/d Rijn. Aftrap 14.30 uur.